Home » Kleding- & speelgoedbank

De kleding- en speelgoedbank zijn een onderdeel van onze voedselbanken.

Naast voedsel bleek al snel dat kleding en speelgoed luxe zaken zijn die ook erg welkom zijn en zich eenvoudig lenen voor hergebruik. Onze vrijwilligers selecteren alles op bruikbaarheid en onbeschadigdheid. Regelmatig ontvangen wij van bedrijven en personen zelfs nieuwe producten. Aan het schoonmaken van speelgoed en wassen van kleding wordt extra aandacht besteed. Toch is dit meestal al voor ons gedaan door de gevers. Echter, in de praktijk blijkt altijd een deel minder geschikt te zijn. Dit doneren wij dan weer in kleding inzamelbakken. 

Na het sorteren op soort kleding en maten is een deel van de kleding zelfs nog geschikt voor een beperkte modeshow, waarbij het voor symbolische prijzen kan worden aangeschat. De inkomsten hiervan worden besteed aan goede doelen. De overige kleding wordt tijdens de voedselbank afhaaldagen gratis verstrekt. Hetzelfde gebeurt feitelijk ook met het speelgoed.

Omdat de ANBI Stichting Food For Free Foundation niet met veel opslag plaatsen werk en geen voorraden aanhoud maar binnen enkele dagen alles uitdeeld, kunnen wij steeds slechts beperkte hoeveelheden aannemen. Het voordeel is dan wel dat we steeds weer iets nieuws kunnen aanbieden.

Donaties van kleding en speelgoed blijven steeds welkom.